پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

دکتر رحیم استوار، سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد پس از انتصاب در این مسئولیت در برنامه زنده تلویزیونی پیک سلامت که (یک شنبه ها) از شبکه استانی دنا پخش می شود حضور یافته، اهداف و برنامه های مورد نظر خود را تشریح نمود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر استوار در سال ۱۳۶۸ در قالب طرح نیروی انسانی کار خود را در حوزه سلامت استان با مدرک کاردانی آغاز نمود. وی بعد از گذراندن طرح؛ ادامه تحصیل داد و مدرک کارشناسی بهداشت عمومی، کارشناسی ارشد مدیریت بهداشت و درمان از دانشگاه علوم پزشکی تهران و در نهایت با پشتکاری که داشت جزء اولین کسانی شد که دکترای همین رشته را در دومین دوره افتتاح این رشته در کشورمان و در دانشگاه علوم پزشکی تهران اخذ نمود.
وی که اکنون ۲۸ سال خدمت در حوزه سلامت استان را در پرونده کاری خود دارد، هم اکنون عضو هیات علمی و دانشیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز هست.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه نظام سلامت، متولی بخش سلامت و مراقبت مردم است، عنوان کرد: بخش سلامت به سبب ویژگی های خاص، از جمله مراقبت و خدمات برای نجات جان انسان ها چهار وظیفه اصلی، ارائه خدمت و مراقبت بهداشتی درمانی، تامین منابع مالی، انباشت و مدیریت این منابع و در نهایت سیاست گذاری و جهت دهی را بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه در کنار این ویژگی ها مدیران نیز وظیفه برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت و در نهایت کنترل را عهده دار هستند، تصریح کرد: هر کس در هر حوزه ای که انجام وظیفه می کند، باید تخصص کافی و لازم را دشته باشد.
دکتر استوار با اشاره به اینکه دلیل برنامه ریزی برای انجام کارها، «منابع محدود و خواسته های نامحدود» است، ابراز کرد: معاونت توسعه مدیدیت و منابع انسانی قلب تپنده دانشگاه است، و این چهار وظیفه مهم مدیریتی در این حوزه نمود مشخص و قابل درکی دارد.
وی تصریح کرد: منابع انسانی، اولین و مهم ترین منبع در اختیار یک مدیر است و ادامه داد: حوزه مدیریت و منابع انسانی فعالیت های آموزشی، پژوهشی، دانشجویی، فرهنگی، پروژه های عمرانی و سایر منابع را مدیریت و به سوی اهداف از قبل تعیین شده، سوق می دهد.


نگاه ویژه به وضعیت موجود و راهکارها
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه در دنیای امروزی مدیریت را در دو برنامه راهبردی و استراتژیک(برنامه های ۳ تا ۵ ساله) طراحی می کنند، عنوان کرد: ما باید با تحلیل وضع موجود در محیط داخلی، ضعف و قوت و در محیط خارجی فرصت ها و تهدیدهای سازمان را مورد بررسی قرار دهیم.
وی افزود: اگر می خواهیم رسالت، ماموریت و چشم اندازی برای آینده دانشگاه داشته باشیم، (مثلا دانشگاه ما دربین دانشگاهای قطب پنج کشور به مقام دومی برسد)، باید با توجه به ساختاری که بر روی آن قرار داریم انجام وظیفه کنیم.
دکتر استوار هم چنین به چارت سازمانی تیپ دوم دانشگاه های علوم پزشکی در کشور اشاره کرد، و تصریح نمود: دانشگاه علوم پزشکی استان دارای بیش از 6هزار نیروی انسانی است، که حدود 4هزار نفر از این نیرو ها به طور رسمی از خزانه حقوق دریافت می کنند.
وی در خصوص بحث های اعتباری نیز با بیان اینکه اعتبارات را به شکل های مختلف کشوری، وزارتی، درآمدهای اختصاصی دانشگاه و دو درصد از درآمدهای نفتی دریافت می کنیم، ادامه داد: در سال ۹۵ مشکلات زیادی در بحث بودجه و اعتبارات در کشور وجود داشته، که امیدواریم این مشکلات در سال ۹۶ کمتر شود.
وی تاکید کرد: بیشتر توجه ما و همکارانمان در این مدت باقیمانده تا پایان سال، بر تحقق مطالبات عقب افتاده پرسنلی متمرکز خواهد بود.


زیر مجموعه های معاونت مدیریت و منابع انسانی
دکتر استوار تصریح کرد: این حوزه دارای ۶ مدیریت راهبردی شامل منابع انسانی، توسعه و تحول اداری، امور مالی، بودجه، پشتیبانی و رفاهی و در نهایت نظارت در بحث های عمرانی(دفتر فنی) است.
وی تاکید کرد: ما در نظر داریم که افراد با توجه به تخصص، تعهد و شرایط احراز(مهندسی مجدد) در جایگاه خود قرار بگیرند و برنامه های کوتاه مدت و دراز مدت راهبردی(۳ تا ۵ ساله) را به انجام برسانیم.
وی با بیان اینکه برنامه های عملیاتی فوری ما در این حوزه درآمد بیشتر، هزینه کمتر و هم چنین مطالبات پرسنلی است، ادامه داد: در طراحی شبکه چهار اصل عدالت، مشارکت بین بخشی، همکاری درون بخشی، حمایت سیاسی(نمایندگان محترم) و به خصوص حمایت دوستان و همکاران در بخش بیمه ها و خیرین عزیز را خواستار هستیم.


طرح ها و پروژه های در حال ساخت
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه با اشاره به طرح های ملی دانشگاه، گفت: ما چهار طرح ملی دانشکده بهداشت و پرستاری، سلف سرویس مرکزی، کتابخانه مرکزی و دانشکده دندان پزشکی را در دست اقدام داریم که امیدواریم در هفته سلامت دو طرح سلف سرویس و کتابخانه مرکزی افتتاح شوند.
وی همچنین در خصوص پروژه احداث ۵۵ طرح مشارکتی بین وزارت بهداشت و استانداری کهگیلویه و بویراحمد، عنوان کرد: این طرح ها شامل خانه های بهداشت، مراکز بهداشتی، درمانی و کلینیک ها می شوند.
وی تصریح کرد: مناقصه حدود ۲۰ طرح از طریق روابط عمومی دانشگاه آگهی شد که در این مدت باقیمانده آن ها را برگزار می کنیم. دکتر استوار از افتتاح دو پروژه بیمارستان ۳۲ تختخوابی باشت و نرگسی گچساران در هفته سلامت خبر داد و افزود: در تلاش هستیم تا بهره برداری از بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی یاسوج نیز تا نیمه دوم سال ۹۶ به پایان برسد.
وی با اشاره به ۱۱ طرح هدفمندی سلامت، عنوان کرد: کلینیک گچساران و دهدشت، مراکز بهداشتی درمانی پوله زیلایی، شاه غالب و تمنک پنج طرحی هستند که در هفته سلامت به بهره برداری می رسند.
وی گفت: در تلاش هستیم تا باقیمانده طرح ها بر اساس پروژه ای که برای آن ها تعریف شده و مدت زمان در نظر گرفته، تامین اعتبار آن ها به موقع انجام شود.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در پایان از برگزاری جلسه با مدیرعامل بیمه سلامت کشور خبر داد، و گفت: بر اساس قول هایی که در این جلسه گرفتیم، قرار شد بخش عمده ای از بدهکاری سازمان بیمه به دانشگاه ما پرداخت شود که با این کار می توان امیدوار بود بخشی از مطالبات پرسنلی پرداخت شود.